ROSBERG TERUG IN DE FORMULE 1 ALS VERVANGER VAN HAMILTON BIJ MERCEDES?

Met Fernando Alonso, die op 42-jarige leeftijd opnieuw een contract heeft getekend, en Lewis Hamilton die nog lang niet van plan is om te stoppen, lijkt de aandacht nu op Nico Rosberg gericht te zijn als de volgende "old-timer". Rosberg laat zich niet beïnvloeden en blijft standvastig als het gaat om een mogelijke terugkeer naar Mercedes.

Gaat Rosberg terug naar Mercedes?

Met een open stoeltje bij Mercedes is er veel speculatie over de coureur die deze plek zal invullen. Namen zoals Carlos Sainz, Andrea Kimi Antonelli of zelfs Sebastian Vettel worden genoemd, maar één naam kan alvast uit het lijstje worden geschrapt: Nico Rosberg. De 38-jarige Duitser heeft geen intentie om terug te keren in de cockpit.

“Ook al zou er bij Mercedes een kans liggen, dat is voorbij", vertelt Rosberg aan Sky Sports. Desondanks toont hij respect voor zijn leeftijdsgenoten die nog steeds op topniveau presteren. “Fernando wordt over een paar maanden 43 jaar en het is ongelooflijk om hem nog steeds op het allerbeste niveau te zien rijden. Alleen omdat hij een van de beste coureurs aller tijden is, kan hij dat doen.” Ook zijn oude teamgenoot Lewis Hamilton wordt door de Duitser geprezen. “Lewis was, misschien nog steeds, de beste op de grid. Het begin van het seizoen was iets moeilijker, maar Lewis zal zeker hetzelfde zijn en zonder problemen de veertig ingaan.”

Zal Antonelli het stokje van Hamilton overnemen?

“Antonelli is absoluut een superster van de toekomst. Maar helaas is het qua timing echt te vroeg voor hem, en vooral te vroeg voor Toto (Wolff)”, zegt Rosberg. Hij adviseert de jonge Italiaan dan ook om eerst te focussen op zijn carrière in de Formule 2 of om bij een ander Formule 1-team te beginnen. “Hij heeft wel een heel sterk seizoen in de Formule 2 nodig om het voor hem mogelijk te maken direct naar Mercedes te gaan. Anders zou een tijdje bij Williams of zoiets zinvol zijn.”

2024-04-19T11:37:26Z dg43tfdfdgfd